#bol #fail Oftewel, daar gaat mijn internet-reputatie…

Wat je op het internet vindt, is niet altijd waar. Zo had ik dit bericht ook kunnen noemen. Maar geef toe, de gebruikte titel trekt meer aandacht. Afijn, waarom stel ik dat het internet niet altijd de waarheid verteld en het in onderwerp genoemde bedrijf iets in het Engels doet?

Ik had dit bericht ook “Antoinne Sterk weet niets van moderne wiskunde” kunnen noemen. Of meer actueel: “Antoinne Sterk heeft geen, ik herhaal GEEN, handboek geschreven over buitengewoon opsporingsambtenaren”. Echt niet! Serieus, ik meen het! Ook al doet Bol.com (en dus ook Google, Bing etc.) je nu alweer anders denken. Een door de jaren heen zorgvuldig gekoesterde online reputatie (sinds 1988!) wordt zomaar opnieuw om zeep geholpen. 

 

Net als begin vorig jaar, wordt iedereen die -om wat voor reden dan ook- mijn naam googled (of “bol-dot-com’t”), geconfronteerd met zogenaamde boeken die ik heb geschreven. Ik krijg dus erkenning, oftewel “internet-reputatie” voor dingen die ik niet doe. De bekende webwinkel (met een toch zeer betrouwbare uitstraling), heeft dit jaar maar liefst twee boeken aan mijn oeuvre toegevoegd. Incompetente databasebeheerders, dat is de enige verklaring die ik kan bedenken.

Leest dan niemand meer het onvolprezen FOBID standaardwerk “nr. 1, Beschrijvingsregels voor niet-seriële publikaties”?

Vorig jaar rond deze tijd, heeft Bol dat al eerder gepresteerd. Ik stond toen opeens te boek als expert in de moderne wiskunde. Nadat ik ze had gewezen op hun fout, werd deze na enkele weken door de verantwoordelijke afdeling hersteld. Maar nu, op de kop af een jaar later hebben ze waarschijnlijk weer “onderhoud” op hun database moeten uitvoeren. Dit keer presteren ze het om niet alleen “Moderne Wiskunde” wederom op mijn naam te zetten. Neen, ik heb blijkbaar nog een boek geschreven! Een handboek over buitengewoon opsporingsambtenaren dit keer. Ik wist niet dat ik het in me had…

Sorry Aart, bij deze zetten we de boel publiekelijk weer even recht:

Aart Sterk - Handboek Buitengewoon opsporingsambtenaar

Tot slot nog even een leestip voor bol.com-medewerkers: het andere FOBID standaardwerk (nr. 3, Regels voor de catalogusbouw) is online te raadplegen.