Ondernemerschap steeds populairder

Ondernemerschap wordt in Nederland steeds populairder, volgens de laatste resultaten van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Bijna twee derde van de volwassen Nederlandse bevolking vond in 2017 dat er in de eigen omgeving goede mogelijkheden waren om een onderneming te starten.…

Het bericht Ondernemerschap steeds populairder verscheen eerst op IMK.

Ondernemerschap wordt in Nederland steeds populairder, volgens de laatste resultaten van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Bijna twee derde van de volwassen Nederlandse bevolking vond in 2017 dat er in de eigen omgeving goede mogelijkheden waren om een onderneming te starten. Dit is het hoogste niveau in tien jaar.

Niet iedereen die goede mogelijkheden ziet start ook daadwerkelijk een onderneming. Niet iedereen vindt bijvoorbeeld dat ze de juiste capaciteiten hebben, en niet iedereen heeft de ambitie om een onderneming te starten. Desalniettemin was 4,7% van de volwassen Nederlandse bevolking vorig jaar bezig met het opstarten van een nieuwe onderneming en was 5,4% sinds kort (minder dan 3,5 jaar) eigenaar van een onderneming. In totaal zat in 2017 9,9% van de volwassen Nederlandse bevolking in de vroege fase van ondernemerschap. Nederland staat hiermee 2de op de ranglijst van 14 Europese landen en 8ste op de ranglijst van 24 innovatie-gedreven economieën.

Bron: Global Entrepreneurship Monitor

Het bericht Ondernemerschap steeds populairder verscheen eerst op IMK.